ورود

ضوابط شرکت در جایزه
​                                                                                  ​​​​


دامنه شمول در نهمین دوره جايزه ملي مديريت انرژي به شرح ذيل است:

  1. گروه هاي 31 گانه صنايع به شرح مندرج در جدول شماره يك همين صفحه ،
  2. توليدكنندگان محصولات و تجهيزات 11 گانه مندرج در جدول شماره دو همين صفحه ،
  3. ساختمان هاي غير مسكوني اداري بزرگ  مندرج در جدول شماره سه همين صفحه ،
  4.  اجرا كنندگان پروژه هاي صرفه جويي انرژي شامل پروژه هاي بهره گيري از انرژي هاي نوين و پروژه هاي بهينه سازي مصرف انرژي بر اساس توضيحات ارائه شده در جدول  چهار همين صفحه،

در يك، دو، سه يا هر چهار دامنه مشخص شده فوق در جايزه بصورت مجزا شركت نموده و و بصورت مجزا نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.
 

(گروه هاي 31 گانه صنايع)

جزء یکی از گروه هاي 31 گانه صنايع به شرح مندرج در جدول يك هستند، باید تمام شرایط ذیل را دارا باشند و در غیر اینصورت 25% از امتیاز نهایی را به طور کامل از دست خواهند داد. شرکتهای دارای این شرایط نیز پس از ارزیابی نهایی در خصوص سيستم مديريت انرژي تا سقف 250 امتیاز دریافت خواهند نمود.

 

الف:

  1. انتصاب مدير / مسئول انرژي صورت گرفته باشد.
  2. تشكيلات انرژي رسما تعريف شده باشد.
  3. خط مشي انرژي تعيين شده باشد.
  4. الزامات قانوني و ساير الزامات مرتبط شناسايي و اجرا شده باشد. يكي از اصلي ترين الزامات، انطباق با استانداردهاي معيار مصرف مرتبط مي‌باشد.
  5. شاخص هاي عملكرد انرژي تعيين شده باشد.


ب: حداقل سه سال سابقه فعالیت متقاضی
از آنجاکه 25% امتیاز نهايي ارزیابی متقاضیان، به مقایسه عملکرد فنی در سه سال آخر فعالیت (سالهای  1399 و​ 1400 و 1401) و میزان پیشرفت در عملكرد مدیریت انرژی در شركت مربوطه تعلق می گیرد، چنانچه شرکتی تازه تاسیس باشد، امکان دریافت این امتیاز را نخواهد داشت و در صورت ثبت نام، از سقف امتیازی معادل 75% سایر رقبا برخوردار خواهد بود.

 

(توليدكنندگان محصولات و تجهيزات 11 گانه):​

شركت هايي كه توليد كننده تجهيزات مصرف كننده انرژي در حداقل یکی از گروه هاي 11گانه تجهيزات مصرف كننده انرژي به شرح مندرج در جدول دو هستند، باید تمام شرایط ذیل را دارا باشند و در غیر اینصورت 25% از امتیاز نهایی را به طور کامل از دست خواهند داد. شرکتهای دارای این شرایط نیز پس از ارزیابی نهایی در خصوص سيستم مديريت انرژي تا سقف 250 امتیاز دریافت خواهند نمود.

 

 الف: شركت متقاضي براي محصولات موردنظر علامت استاندارد را دريافت نموده و همچنين محصولات مورد نظر داراي برچسب انرژی باشند.علاوه برآن بنابر استعلام از سازمان ملی استاندارد ایران، این شرکت ها دارای شکایت جدی در خصوص عدم انطباق با استانداردهای معیار مصرف انرژی و یا کیفیت محصول نباشند.

 ب:
  1. انتصاب مدير / مسئول انرژي صورت گرفته باشد.

  2. تشکيلات انرژي رسما تعريف شده باشد.

  3. خط‌ مشي انرژي تعيين شده باشد. 

  4. الزامات قانوني و ساير الزامات مرتبط شناسايي و اجرا شده باشد.

  5. شاخص‌هاي عملکرد انرژي  تعيين شده باشد.

ج: حداقل سه سال سابقه فعالیت متقاضی
از آنجاکه 25% امتیاز نهايي ارزیابی متقاضیان، به مقایسه عملکرد فنی در سه سال آخر فعالیت (سالهای  1399 و 1400 و 1401) و میزان پیشرفت در عملكرد مدیریت انرژی در شركت مربوطه تعلق می گیرد، چنانچه شرکتی تازه تاسیس باشد، امکان دریافت این امتیاز را نخواهد داشت و در صورت ثبت نام، از سقف امتیازی معادل 75% سایر رقبا برخوردار خواهد بود.


متقاضیان رديف سه (ساختمان هاي غير مسكوني اداري بزرگ):

ساختمان‌های متقاضيان بايستي الزاماً داراي شرايط ذيل باشند:

الف:

  1. داراي استفاده صرف اداري باشند. توضيح آن كه ساختمان هاي با كاربري ديگر نظير آموزشي، توليدي و تجاري بر اساس تعاريف استاندارد ملي معيار مصرف انرژی درساختمان‌های غیر مسکونی به شماره 14254، نمي‌توانند در جايزه شركت نمايند.
  2.  حداقل متراژ سطح زيربنا (فضاي کنترل‌شده) 10 هزار مترمربع  
ب: وجود اطلاعات عملكردهاي مربوط به سال‌های 1398 تا 1401 

از آنجاکه 25% امتیاز نهايي ارزیابی ، به مقایسه عملکرد فنی در چهار سال آخر فعالیت (سالهای 1398، 1399، 1400 و 1401) و میزان پیشرفت در عملكرد مدیریت انرژی در ساختمان مربوطه تعلق می گیرد، چنانچه اطلاعات فوق در دسترس نباشد، امکان دریافت این امتیاز نبوده و متقاضي در صورت ثبت نام، از سقف امتیازی معادل 75% سایر رقبا برخوردار خواهد بود.

متقاضیان رديف چهار(پروژه هاي صرفه جويي انرژي):

پروژه‌های متقاضيان بايستي الزاماً داراي شرايط ذيل باشند:

  الف:

1. پروژه در سال 1400 يا 1401 پايان يافته و عملياتي شده باشد.

 

2. پروژه‌ در زمينه اصلاح و صرفه‌جویی در حداقل يكي از بخش‌های صنعت، ساختمان و حمل‌ونقل باشد.

 

3. موضوع پروژه، اصلاح و بهبود عملكرد انرژي در سيستم و فرايند موجود باشد. به عبارت ديگر ايجاد و احداث یک كارخانه جدید که با تکنولوژی‌های روز بتواند بهره وری بالایی از انرژی را داشته باشد. یا یک نیروگاه جدید (به عنوان مثال نیروگاه خورشیدی) مورد قبول نیست.

 

4. شركت كننده در جايزه كارفرماي پروژه است.


 

  ب: وجود اطلاعات عملكردهاي مربوط به سال‌های 1398 تا 1401 


از آنجاکه بخش اعظم امتیاز نهايي ارزیابی ، در خصوص عملکرد انرژي در چهار سال آخر فعالیت (سالهای 1398، 1399، 1400 و 1401) و میزان صرفه جويي در عملكرد مديريت انرژي در شركت متقاضي است، چنانچه اطلاعات فوق در دسترس نباشد، امکان شركت متقاضي در جايزه وجود نخواهد داشت.